bedrift

Pil som peker til høyre, og viser til lenker på nettsiden

enøk og byggautomasjon

Pil som peker til høyre, og viser til lenker på nettsiden

ENØK og byggautomasjon

Spar penger, spar miljøet!

Vi i Elektroxperten har lang erfaring med å hjelpe ulike bedrifter med ENØK-tiltak, og hjelper deg gjerne med å komme i gang med energibesparende tiltak.

 

Hvorfor ENØK?

Utgifter til energi utgjør 40-50 % av driftskostnadene i mange bygg. I praksis betyr ENØK at din bedrift sparer penger på lavere og mer effektivt forbruk av strøm. I Elektroxperten har vi kontinuerlig fokus på å finne de beste løsningene med tanke på energibesparende tiltak.

 

Sverre Andås er prosjektleder for industri hos oss, og kan fortelle:

– Våre montører og prosjektledere bistår med rådgivning, prosjektering og leveranse av små og store systemer innen ENØK-tiltak. De største el-kostnadene kommer vanligvis fra oppvarming av rom. For å redusere store energikostnader er derfor planlegging og tidsstyring av energi viktig. Her kan bedrifter spare penger.

 

Fra større systemer til enklere sparetiltak

I Elektroxperten har vi erfaring med energisparing i en lang rekke sektorer, og kan hjelpe med alt fra større systemer for industri til enklere sparetiltak for mindre bedrifter. Ved hjelp av en egen sjekkliste, kan vi enkelt gå gjennom anlegget for å presentere gode energi- og strømbesparende tiltak. Tidsstyring av oppvarming og lavere varmeutvikling på lys gir stor besparelse på kjøling og ventilasjon.

 

– Energieffektive løsninger gir god funksjonalitet, høy komfort og lave kostnader. Disse løsningene tilfredsstiller offentlige krav og fremmer en god miljø-/klimaprofil. I tillegg skaper det sikkerhet og trygghet, avslutter Andås.

 

Enova-tilskudd til energitiltak i yrkesbygg

Har dere næringsbygg som trenger en betydelig oppgradering av energistandarden? Enova gir økonomisk støtte til investeringer i energitiltak for næringsbygg. Denne støtteordningen er spesielt relevant for bygninger med stort potensial for å forbedre energistandarden, som ofte gjelder eldre og/eller energikrevende bygg.

 

Enova-støtten kan dekke opptil 30 % av kostnadene, med en øvre grense på 10 millioner kroner. Det er konkurranse om disse midlene og søker må sette et mål for energiforbedringen som skal oppnås i byggene som omfattes av søknaden, basert på beregnet levert energi. Det vil si et mål for hvor mange kilowattimer det årlige energibehovet vil reduseres ved gjennomføring av energitiltakene.

 

Les mer om offentlige støtteordninger på enova.no.

 

Har du spørsmål om
denne tjenesten?

 

Ta gjerne kontakt med en av våre Xperter for en uforpliktende prat. Eller bruk skjemaet for å sende en mail.

Øyvind Nordbø

Prosjektleder ENØK og byggautomasjon

Bilde av Øyvind Nordbø, en ansatt hos elektroxpertenBilde av elektroxperten sitt logo

Send oss en e-post

Vedlegg

(Max 25MB)

+ legg til flere filer

Send meldning

pil ikon som peker til høyre
pil opp, klikk for å hoppe til toppen av sidenStort bilde av elektroxperten logo som vises i bakgrunnen av alt innehold