referanser

Pil som peker til høyre, og viser til lenker på nettsiden

klatreverket

Pil som peker til høyre, og viser til lenker på nettsiden
Klatre

Klatreverket

På Grim i Kristiansand har Elektroxperten hatt gleden av å tegne, prosjektere og levere den elektriske løsningen til Klatreverket, byens nye klatresenter.

Det nye klatresenteret på Grim stod klart sommeren 2021, med høyeste klatrevegg på 17 meter. Elektroinstallasjonene ble tegnet i 3D, noe som er blitt mer vanlig de siste årene. I tillegg til de vanlige arbeidstegningene på papir benyttet elektrikerne også mobil og nettbrett som hjelpemiddel til å se bygget og alle de tekniske installasjonene.

Det har vært spesielt kjekt å kunne jobbe etter 3D-tegninger i tillegg til vanlige tegninger siden de færreste av veggene på Klatreverket er flate.

- Det er et enkelt bygg, det er ikke så mye teknisk installasjon. Utfordringene ligger i at rommene ikke er firkantede, sier prosjektleder Sverre Andås hos Elektroxperten.

Bilde av et sitat icon

- Alt av installasjoner har måtte tilpasses etter inventaret, og det har vært mange vinkler å forholde seg til. Den optimale lyssettingen er noe Elektroxperten og Klatreverket har kommet frem til i fellesskap.

Bilde av et sitat icon
bilde av: Klatre Hall

Selv om det er et enkelt bygg, gir de mange vinklene utfordringer når det kommer til lyssettingen.

Løsningsorienterte og samarbeidsvillige

Daglig leder av Klatreverket, Ingunn Trosby, kan fortelle om en god dialog og et tett samarbeid med Elektroxperten. Med tanke på at bygget har spesielle behov trekker hun særlig frem hvor samarbeidsvillige de har vært, og hvordan de i fellesskap kom frem til hva som var en god plan.

 

- De har hele tiden sett etter gode løsninger for å få lys på klatreveggene, som er i forskjellige vinkler. Jeg er glad for at de var åpne for å ikke bare følge en tegning, sier hun.

Bilde av et sitat icon

Spesielt viktig har det vært at lysene ikke skulle blende klatrerne. Hvis lysinstallasjoner ikke har fungert som de ønsket, kan Trosby fortelle at Elektroxperten har vært svært behjelpelige med å gjøre endringer.

pil opp, klikk for å hoppe til toppen av sidenStort bilde av elektroxperten logo som vises i bakgrunnen av alt innehold