referanser

Pil som peker til høyre, og viser til lenker på nettsiden

kongensgate skole

Pil som peker til høyre, og viser til lenker på nettsiden

Kongensgate skole

 

Komplette elektiske løsninger til leilighetsbygg og 
restaurant i Kongensgate i Kristiansand sentrum.

Ærverdige Kongensgate skole i Kristiansand sentrum ble forvandlet til utleieboliger, en restaurant flyttet inn i den gamle gymsalen og det ble oppført et splitter nytt leilighetsbygg i skolegården. Elektroxperten har levert komplette elektriske løsninger til prosjektet.

Det er liten tvil om at ærverdige Kongens er et av Kristiansands aller flotteste bygg. Den gamle barneskolen har preget bybildet helt siden 1899, men skulle nå totalrenoveres for å huse nye boliger.

Totalt består boligprosjektet av 83 leiligheter fordelt på de det gamle skolebygget i Kongens gate 45 og det nye leilighetsbygget i Dronningens gate 48. I tillegg finnes flotte utendørsarealer mellom leilighetene, samt den gamle gymsalen som nå huser restauranten Smag & Behag.

 

Moderne og spesialtilpassede løsninger

Prosjekteringen av det elektriske anlegget startet for om lag 2,5 år siden. Siden den gang er det lagt mange meter med kabler, montert brannalarmer, belysning, caller-anlegg og oppvarmingssystem.

– Vi er glade for at utbygger hele veien har vært interessert i nye løsninger og ny teknologi, forteller prosjektleder Terje Gundersen.

Bilde av et sitat icon

– Det har gjort at vi har fått levere moderne og spesialtilpassede løsninger som har gitt et gjennomført resultat. Det ser man tydelig når man spaserer rundt her!

Bilde av et sitat icon

Selv om de to byggene skiller seg fra hverandre i eksteriør, ligger det nå toppmoderne elektriske løsninger til grunn i begge bygg. Alle dører er nøkkelfrie, i kjelleren ligger en varmesentral som genererer og distribuerer varme til oppvarming og varmtvann, og det er installert moderne løsninger for brannvarslingssystem så vel som adgangskontroll og kameraovervåkning.

Kombinasjonen av topp moderne løsninger og det gamle skolebygget fra 1899 gir et unikt og urbant preg som vanskelig lar seg sammenligne.

bilde av: Gundersen Og Roed Elektroxperten

Formann Olaf Røed (t.v.) og prosjektleder Terje Gundersen ved Kongensgate 45.

  

Belysning som ikke finnes noe annet sted i verden

Til tross for at mye av det elektriske ligger skjult i vegger og tak, er det særlig én ting som utmerker seg når man går gjennom byggene: belysningen.

Gangene i gamle Kongens gate skole er dekorert med spesialtilpassede lamper i ulike former og farger. Disse henger i ulike høyder og vinkler, for å skape et livlig og moderne inntrykk. Ved inngangspartiet henger også en enorm «kongenslampe» med inngravert logo, spesiallevert til prosjektet. Lampene er levert av Prolight, en av verdens mest innovative lysprodusenter, og er deres aller første prosjekt i Norge.

 

Fra små stikkontakter til komplett varmesentral

Leilighetene stod innflytningsklare sommeren 2019, og de første beboerne flyttet inn kort tid etter ferdigstillelsen. I juni 2020 åpnet også den splitter nye restauranten Smag & Behag i den gamle gymsalen. Også her har Elektroxperten levert det elektriske anlegget.

– Dette har alt i alt vært et veldig moro prosjekt å jobbe på! sier formann og elektriker Olaf Røed.

Bilde av et sitat icon

Han har ledet den daglige driften på byggeplassen under arbeidet, og forteller at det er to-tre mann fra Elektroxperten som har hatt hovedansvar for arbeidet. Riktig nok har det vært flere elektrikere innom i løpet av prosessen med å få på plass det komplette systemet på et så stort prosjekt.

- Vi har fått levere alt fra små stikkontakter og lysbrytere til en komplett varmesentral, noe vi synes har vært veldig gøy! forteller han.

Bilde av et sitat icon
bilde av: Elektrisk Anlegg

I dette rommet genereres varme som sørger for varmtvann og oppvarming i de to byggene.

    

Godt samarbeid med utbygger

– Vi er veldig glade for at Oksøy Eiendom valgte oss som partner på dette prosjektet, sier prosjektleder Gundersen.

Bilde av et sitat icon

– Vi har hatt et langt og godt samarbeid med dem tidligere, og de vet hva vi i Elektroxperten står for og leverer. Vi jobber sammen med oppdragsgiver for å finne de beste løsningene – slik vi har gjort i dette prosjektet, avslutter han.

Bilde av et sitat icon

Har du spørsmål om
denne tjenesten?

 

Ta gjerne kontakt med en av våre Xperter for en uforpliktende prat. Eller bruk skjemaet for å sende en mail.

Send oss en e-post

Vedlegg

(Max 25MB)

+ legg til flere filer

Send meldning

pil ikon som peker til høyre
pil opp, klikk for å hoppe til toppen av sidenStort bilde av elektroxperten logo som vises i bakgrunnen av alt innehold